קרנבל: לפני תחילת צום הארבעים
במסורת הקתולית ה"קרנבל" מציין את התקופה שבה מפסיקים לאכול בשר כהכנה לצום הארבעים הקודם את חג הפסחא.
המונח "קרנבל" נגזר מהשפה הלטינית: "קרנה" (carnem) – בשר ו-"לברה" (levare) – להסיר. במסורות היותר עממיות התקופה הפכה להיות תקופת תהלוכות ומוזיקה, תחפושות (כמו בפורים שהינו באותה התקופה), תקופת "כייף" לפני הימים היותר רציניים של הצום והתשובה.
יום ג' לפני יום הרביעי של האפר מכונה "מרדיגרה" (mardi gras) – שמעו בצרפתית "יום השלישי של השומן" – המציין את היום האחרון שבו ניתן לאכול את השומן (בבשר ומוצרי חלב).
מתאים בימים אלה להתחיל להפנות את מחשבותינו ואורח חיינו כלפי הצום שיתחיל ביום הרביעי של האפר.